Тежко е състоянието на ранените мигранти в катастрофата на АМ „Тракия“

България

Пострадалите мигранти от катастрофиралия на джип на АМ „Тракия” в събота вечерта са млади хора, между 20 и 25-годишна възраст, от Сирия. Това заяви в ефира на „Събуди се” зам.-директорът на болницата в Ямбол д-р Валентин Вълчев, който е приел част от ранените.

Всичко по темата:

Мигрантска криза 1175

По думите му част от пострадалите са в тежко състояние. 

Джипът се е обърнал в полето на 278 км на магистралата в посока София. Шофьорът се е опитал да избяга, но е заловен от полицията. При инцидента има и един загинал.

„Общо осем пострадали приехме в Спешното отделение в нашата болница. След направена томография се оказа, че двама от тях са с тежка черепно-мозъчна травма и бяха приведени в най-близката неврохирургия в Сливен. От останалите хоспитализирани – трима са с тежки травми и опасност за живота, двама – с тежки гръдни травми и един с черепно-мозъчна травма. Останалите трима са в стабилно състояние”.

Джип с нелегални мигранти катастрофира на магистрала „Тракия“, има загинал и ранени

По думите му шофьорът на джипа е с тежка черепно-мозъчна травма. Доктор Вълчев заяви, че мигрантите са млади хора, на възраст около 20-25 години, от Сирия.

„Контактът ни с тях е труден. Дори на английски език не можахме да осъществим комуникация”, подчерта медикът. И допълни: „Шофьорът е бил с документи за временно пребиваващ. Има ЕГН и местожителство в град Стара Загора”.

В областната болница в Сливен са приети трима от пострадалите мигранти. По информация на NOVA един е с опасност за живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *