Борисов е депозирал отказа си от имунитет

България ПОЛИТИКА

„Приказките за червените куфарчета не съм ги измислил аз“, обясни той

Бойко Борисов е входирал в Народното събрание отказа си от депутатски имунитет. Преди дни лидерът на ГЕРБ обяви, че е готов да се откаже сам от защитата си като народен представител заради разследванията, които текат срещу него. От левицата вече на няколко пъти му припомняха това и се заканиха и днес да внесат точката в дневния ред, ако той не го направи. 

Борисов обясни, че ще обявят техния кандидат за кмет на София, когато му дойде времето.

Той благодари на депутатите от ГЕРБ-СДС Делян Добрев и Христо Гаджев за бързата и ефективна работа за това, че в комисии и в пленарна зала са инициирали мнозинства за декларацията за подкрепа на Украйна в НАТО, деблокирането на резерва и решението във връзка с невъзможността да се използват реакторите в АЕЦ „Белене“. 

Борисов обясни, че сега са премахнали посредниците в износа на отбранителна продукция, защото по времето, когато Нинова е била вицепремиер, са били изнасяни големи количества.

„Струваше си да направим правителство, струваше си България да я изведем на позицията, в която е направила своя цивилизационен избор”, коментира още Борисов.

/nova tv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *