Най-ново поколение линеен ускорител ще заработи в СБАЛО „Свети Мина“ в Благоевград до началото на септември(СНИМКИ)

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Най-ново поколение линеен ускорител ще заработи най-късно до началото на септември 2023 г. в единствената болница за лечение на онкологични заболявания в Югозападна България.

На 15.06.2023 г. СБАЛО „Свети Мина“ в град Благоевград се сдоби с нова високотехнологична придобивка от лидера в производството на линейни ускорители „Вариан Медикал Системс“, САЩ. Линейният ускорител е последно поколение, произведен през 2023 г.


Лечението за всеки здравноосигурен пациент ще бъде извършвано по клинични пътеки, заплащани от НЗОК.
Новият медицински апарат ще осигури възможност пациентите с онкологични заболявания от област Благоевград и съседните области да получат високо качество на лъчелечение.

При работа с апарата се използва нова технология за проследяване на тумори в реално време и възможности за управление на движението, подобрявайки както безопасността, така и комфорта на пациентите, като се защитават здравите тъкани с точност под милиметъра.

Тази система позволява раковите тъкани да бъдат обработени с високоенергийни лъчи, а здравите органи наоколо да бъдат напълно защитени.


„Апаратурата е изключително прецизна, изработи се по поръчка и в продължение на една година екипът на болницата, с подкрепата на Общината и нейното ръководство работим по технологичното осигуряване на апарата и осигуряване на качествен лечебен процес по лъчелечение за нашите пациенти“, коментира управителят на болницата д-р Теодор Велчев.


С реализирането на този проект и въвеждането на линейния ускорител в експлоатация СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД ще се нареди до водещите онкологични лечебни заведения в страната, като ще предлага лечение на най-високо ниво.


СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД ще осъществява лечение на пациенти с пълен капацитет и с високо качество с модерната специализирана високотехнологична апаратура за лъчелечение още в края на лятото на 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *