Зрелостниците могат да видят работите си до 15 юни

ТОП НОВИНИ

Учениците, които желаят да видят своите работи от държавните зрелостни изпити, могат да го направят в срок до 15 юни включително в училището, в което завършват 12-и клас.

Добър 3,93 е средната оценка на матурата по български език и литература

Запознаването с работата става след представяне на документ за самоличност и в присъствието на представители на училищната зрелостна комисия.

Вчера Министерството на образованието и науката публикува оценките на зрелостниците от проведените изпити. Средният резултат на този випуск на задължителната матура по български език и литература е 50,14 точки, което отговаря на оценка Добър 3,93. Резултатът е съизмерим, но малко по-нисък – с около 2,5 т., от този през предходната година.

Ваня Кастрева: Резултатите от матурите са удовлетворяващи за професионалната гилдия в София

Настоящите зрелостници и седмокласници бяха от тези, които най-дълго се обучаваха в електронна среда, това има своите последици. Част от учениците добиха други компетенции, но други неглижираха това време. Това коментира по-рано тази сутрин пред БНТ Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

Възползвайки се от всякакви възможности за комуникация, когато бяха в електронна среда, оценката не винаги беше адекватна на труда, който си положил, за да я получиш, допълни Кастрева.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *