Ангел Христов не е починал в болницата в Дупница, а в дома си

ТОП НОВИНИ

Ангел Христов не е починал в болницата в Дупница, а в дома си, заобиколен от своето семейството. Това каза пред БНР главният лекар на лечебното заведение д-р Лени Лефтеров.

Той уточни, че Христов – единият от т.нар. „братя Галеви“, е починал към 22.00 ч. в петък вечерта. Бил е заобиколен само от съпругата си, сина си и дъщеря си.

Дори и от охраната му не са знаели за смъртта му, докато не започнала подготовка по погребението му.Междувременно, свещеник от Дупница разкри пред БНР, че е получавал есемеси от т.нар. „братя Галеви“ през 11-те години, когато двамата са в неизвестност. В неделя отец Георги Паликарски трябваше да извърши опелото на починалия Ангел Христов. Погребението беше отложено заради образуваните две досъдебни производства, които трябва да установят причините за смъртта на Христов и обстоятелствата при връщането му в България.

Отец Георги Паликарски се познавал добре с „братя Галеви“ и преди да бъдат осъдени и да напуснат страната. И той не знае къде са се били установили за тези 11 години, докато ги издирваха, но през това време продължавал да получава от тях SMS-и.

„Въпросът е този, че ми пращаха поздрави, SMS-и за Великден, за Честито Рождество Христов, Христос Воскресе. Предполагам, че SMS-ите са от тях, но да са били изпращане от България – това са глупости“.

Отец Георги е категоричен, че Пламен Галев не е в България:

„Не, не. От някъде ще изскочи някоя сензация и за него“.

Днес трябва да бъде извършена аутопсията на починалия Ангел Христов, за да стане ясна причината за смъртта му. На дупнишкото гробище вече е изкопан гробът, където ще бъде положен. Това е в близост на гробищния храм и е на видно място./бнр, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *