Кирил Петков: Политици от коалицията са били подслушвани

България ПОЛИТИКА

„Политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси. По време на изпълнителен съвет, национален съвет, срещи в парламента. записите са както на хора „Продължаваме промяната“, така и на хора от „Демократична България“. Това каза пред журналисти Кирил Петков, предаде „Фокус“.

„Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, изтъкна Петков.

„Службите знаят, че ако се състави правителство ние ще сменим техните ръководства. Ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители отдели. Прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, прокуратурата може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло „време разделно“ – или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България. И България ще остане една превзета държава. Като инструмент е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев“, обясни той.

„Той е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет. И личната му амбиция да бъде министър на спорта и отказът към него в този кабинет, го доведоха до емоционална нестабилност. Който лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство. Похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят“, поясни съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

По думите му записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи и изрази, извадени от контекст, целенасочено сглобени, за да създадат внушение и манипулация.

„Това ще бъде част от записите, които ще се опитва да пуска. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по начин, че да дадат различно значение. Цитирам: „Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов – той е наш приятел“; „Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитетът на Борисов и реално има схема за неговото пазене“; „Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник“; „Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата“; „Няма да се борим срещу корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията. Внушения за политически натиск от Европа, свързани с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и международни политици с цел създаване на дипломатически скандал“, уточни той.

„Няма да се поддадем на шантажа и манипулациите. Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава и на превзетите служби. Но е дошло време за промяна. Няма да се предадем, не ни е страх, и докато България не стане едно нормална европейска държава, ние ще продължим да се борим“, подчерта Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *