Асен Василев: Силно се надявам да не изберем правителство през задния вход

България ПОЛИТИКА

ПП-ДБ ще предложи експертно правителство на малцинството с втория мандат, а разговорите за него ще започнат след изчерпването на първия мандат. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

За деня на гласуването на проектокабинета „Габриел“ командировките на всички депутати от ПП-ДБ са отменени и всички те са помолени да присъстват в зала.

„Силно се надявам да не изберем правителство на България през задния вход. Силно се надявам, че разумът ще надделее и ще има правителство с втория мандат. Имаме ясно решение да предложим правителство на малцинството, а разговорите ще започнат след като се изчерпа първият мандат.

Ивайло Мирчев: Възможно е Денков да представи друг състав на кабинет с втория мандат

Имаме нужда от конституционно мнозинство, за да се изчисти държавата от всички проблеми в прокуратурата, видни за всички български граждани. Защото е ясно, че не е въпросът в личността на един човек, а в конструкцията на прокуратурата и съдебната власт. Имахме същия проблем и при проркуратурата „Цацаров“, и при прокуратурата „Филчев“, каза Василев.

Той обясни и за какво са говорили лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ на срещата в парламента вчера:

„Госпожа Габриел поиска още една среща, за да препотвърдим позициите си лично още веднъж, което и направихме. Срещата беше организирана от ГЕРБ“.

Асен Василев изрази надежда ГЕРБ да не поставя приемането на бюджета като ултиматум за подкрепа на първия мандат./bnt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *