Дете падна от стена за катерене в пловдивски мол

ТОП НОВИНИ

От записите на видеокамерите не е ясно как точно става инцидентът

14-годишно дете пострада леко след падане от стена за катерене в пловдивски мол в понеделник вечерта, пише БНР. Причината за инцидента е скъсване на обезопасителното въже, докато детето вече се е спускало, коментира управителят на търговския център Александрина Янева. 

„Момичето е паднало от около два метра. От записите на видеокамерите не е ясно как точно става инцидентът – дали при преобръщане, или просто въжето се протърква от катарамата. За щастие, детето няма сериозни травми, реагирано е веднага”, добави Янева.

Дете падна от 6 метра височина в столичен парти център

След преглед в болница е установено, че детето няма счупвания, но по думите на Янева, е било силно уплашено. Тя допълни, че момичето е било с майка си в мола, а до болницата ги е придружил и наемателят на съоръжението.

Стената се стопанисва от наемател на мола. По уверението на Янева той има актуални застраховки и ревизирани проверки на обекта. Съоръжението е затворено, а причините за инцидента се разследват от полицията. Предстои днес специалисти да огледат стената за катерене.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *