19-годишен пиян и без книжка удари патрулка след гонка

България

Полицията в Русе задържа след гонка 19-годишен пиян шофьор без книжка, който в опита си да избяга от органите на реда удари патрулен автомобил, съобщиха от ОД на МВР в крайдунавския град.

Вчера около 14.45 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за лице в нетрезво състояние, управляващо автомобил „Порше Кайен“ в района на лесопарк „Липник“, с. Николово. Веднага към мястото са изпратени полицейски сили, но междувременно е подадена информацията, че след направена забележка от граждани водачът и двама негови спътници са отправили закани към тях, а след това с автомобила отпътували в посока към Русе.

Незабавно дежурните наряди са пренасочени за установяване на движещия се автомобил. Той е бил засечен от екипите, но на подадените светлинни и звукови сигнали не е преустановил движението си. Преследването му е продължило по бул. „България“, където отново не е спрял, независимо от подадените от полицаите сигнали, а след това е обърнал посоката си на движение и се е насочил по булеварда в посока изхода на града към София.

При разклон за местността „Люляците“ шофьорът бил принуден да спре заради излизащите от местността автомобили. След спирането си обаче водачът е потеглил назад и е блъснал със задната част на джипа предната част на патрулен автомобил и му е нанесъл щети. Служителите не са пострадали.

След удара шофьорът и пътниците са се опитали да напуснат мястото и да избягат, но са заловени от униформените. Като водач на автомобила е установен 19-годишен от град Ветово, с него пътували още двама мъже – на 23 и на 30 години. Те също са от Ветово и са познати на органите на реда.

При проверката на шофьора е изяснено, че той е неправоспособен и с положителна проба за алкохол, като уредът е отчел 1,72 промила. Младежът е отказал кръвна проба. Проверката за наркотици е дала отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

19-годишният шофьор е бил задържан. Работата по случая продължава.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *