Сарафов: Страхувам се за живота си, защото познавам Гешев

ТОП НОВИНИ

Това заяви директорът на НСлС

Няма да правя театър и да късам ритуално и  демонстративно оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата. Това заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов. 

“Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава Нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България”, посочи Сарафов.

И допълни:  „Очевидно е, предвид състоянието му, че Гешев няма да подаде оставка. Затова призовавам спешно ВСС да гласува отстраняването му. Недопустимо е прокуратурата да се използва за личен PR на Гешев”.

„Тъй като познавам г-н Иван Гешев, заявявам, че се страхувам за живота си и настоявам за охрана от Министерството на правосъдието, за да не се окажа убит така, както беше убит прокуроро Колев преди 20-ина години при един друг главен прокурор. Призовавам правосъдния министър Крум Зарков да предприеме необходините действия, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност. Защото познавам г-н Гешев и иемнно затова се страхувам за своя живот“, категоричен е Сарафов. 

Той подчерта, че няма намерение да подава оставка, докато се ползва с доверието на колегите си.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *