Нов мултифункционален електромобил за поливане на зелени площи в Община Благоевград

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Община Благоевград с нов мултифункционален електромобил за поливане на зелени площи и извозване на отпадъци от паркови зони.

Община Благоевград вече разполага с нов мултифункционален електромобил, който ще бъде използван за напояване на зелените площи в града, както и за извозване на отпадъци от парковите зони.


Той е закупен по спечелен проект по Схемата за насърчаване използването на електрически превозни средства и е предоставен на ОП „Озеленяване“, а целта е осигуряване на по-чиста и красива околна среда.


Електромобилът разполага с бордова надстройка – високи демонтируеми мрежи над канатите за обемни материали и бордова надстройка – самостоятелна система за поливане/миене/дезинфекция с електрическа помпа.


Електромобилът е изцяло съобразен с нуждите на ОП „Озеленяване“ за събиране и транспортиране на зелени отпадъци от паркове и градинките в централната част на града, както и за поливане на цветните фигури в градската зона.


Финансирането е осигурено по Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд. Общият бюджет на проекта е в размер на 67 000 лева, от които 23 000 лева са безвъзмездната финансова помощ за електрическо превозно средство и надстройките към него и 44 000 лева са собствено финансиране от Община Благоевград.


Закупуването на електрическото превозно средство ще доведе до намаляване на въглеродните емисии, по-малко замърсяване на въздуха и шума на територията на Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *