Стрелба в Атланта: Поне един е убит, а трима са ранени. Въоръжен нападател е открил огън в местна болница и още не е заловен(СНИМКИ)

СВЯТ

Поне един е убит и трима са ранени при стрелба в американския град Атланта. Въоръжен нападател е открил огън в местна болница и още не е заловен. Трагедията се е разиграла в болница Нортсайд, посочва местна телевизия. В ход е полицейска операция. 

Американски телевизии излъчват кадри на множество линейки и полицейски коли. Властите публикуваха кадри със заподозрения и призоваха всеки, който разполага с информация да се свърже с тях. Стрелецът е определен като въоръжен и опасен, хората са съветвани да не го доближават. 

Съединените щати плащат висока цена за голямото количество оръжие в населението и лесния достъп до него, отбелязва Франс прес. В страната броят на огнестрелните оръжия надвишава броя на жителите.

Един от всеки трима възрастни е собственик поне на едно огнестрелно оръжие, един от всеки двама възрастни живее в домакинство, където има оръжие, сочи статистиката. 


/бнт, сн: бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *