Борисов към ПП-ДБ: Кажете на избирателите, че ДПС е по-приемливо от ГЕРБ и правете коалиция

България ПОЛИТИКА

Днес предстоят още срещи на експертните екипи по секторни политики между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. За това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Целта е да се направят точни разчети за това, което е възможно да се направи.Той отново призова ПП-ДБ да представят своя проект за кабинет с втория мандат, като подчерта, че най-добрият вариант остава партньорство между първите две сили в 49-ия парламент

Борисов коментира и разговорите за съставяне на правителство:

„Дори няма смисъл да се говори за квоти, ако се стигне до такъв кабинет. Най-доброто от двете партии – и политическо, и експертно. Щото нашите експерти станаха политици. Така би трябвало да изглежда. Но ако имат сериозно намерение да направим кабинет. Ако нямат, това е – вече бих го нарекъл – изнудване. Няма да ви кажем нищо, вие – провалете си първия мандат, скарайте се с всички останали, та да можем ние след вас да минем и да говорим с тях“. 

„И докато ние отказваме да преговаряме с всеки друг, считайки че в този парламент, в този мандат – първи или втори, коалиция между двете партии ще е най-доброто управление на България, те продължават да ми говорят за другите. Другите имат имена. Значи ДПС е по-приемливо от ГЕРБ. Кажете го на вашите избиратели. И аз ще се съглася. Направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства, с подобни глупости – това е само хора, които не знаят как се управлява държавата“, каза още лидерът на ГЕРБ.

/бнр, сн: бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *