Асен Василев с извънредно включване във „Фейсбук“ за бюджета

България ПОЛИТИКА

Поправянето на само 2 грешки в бюджета сваля дефицита на 3,6%. Това заяви във Facebook Асен Василев, съпредседател на „Продължаваме Промяната”.

„След истерията през последните 24 часа по повод бюджета, представен от кабинета на Гълъб Донев, се наложи да погледна и тези писания. На първо четене има поне две големи грешки. Първата е, че по Плана за възстановяване са заложени да се направят всички разходи, 100% от разходите, а да получим 0 процента от приходите. Това е грешка от това 2 млрд. и 881 млн. лв. Втората грешка е, че не е заложено да се съберат 100% дивидент от държавните предприятия. Това е грешка от 1 милиард и 721 млн. лв. Без тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 4 милиарда и половина лева и пада на 3,6 процента”, каза депутатът.

„Сигурен съм, че като започне работната седмица и получим информацията, която сме поискали от Министерството на финансите и прегледаме бюджета на Гълъб Донев перо по перо, останалите 0.6 процента ще  бъдат намерени. И така ще имаме дефицит от 3 процента, без да се намали с нито един лев нито една заплата, нито една пенсия. Както и преди съм казвал пари има за всички, ако не се краде”, заключи Асен Василев, цитиран от Нова телевизия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *