Прокуратурата поиска 22 години и шест месеца затвор за Георги Семерджиев

ТОП НОВИНИ

Прокуратурата поиска 22 години и шест месеца затвор за Георги Семерджиев. 

Прокурорът по делото Чавдар Железчев заяви в пледоарията си, че Семерджиев е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двама души. Това е станало докато той е бил неправоспособен шофьор, движил се е с висока скорост и е употребил маетамфетамин, след това е избягал от местопроизшествието, без да опита да окаже помощ.

Събраните доказателства водят до извода, че Семерджиев е автор и на петте престъпления, за които е даден на съд, допълниха от държавното обвинение. В периода от 2009 г. до 2022 г. има издадени шест фиша, а от 2008 г. до 2022 г. 48 акта.

Заради всички тези факти прокуратурата поиска завишаване на наказанието, предвидено в закона с една втора.

В момента пледират адвокатите на семействата, чиито деца загинаха при инцидента.

Катастрофата стана през юли миналата година на бул. „Черни връх“ в София. Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. Пълният спирачен път при тази скорост е над 190 метра, посочиха експертите в съдебна зала. От съдебнопсихиатрична експертиза стана известно, че при разговор с психиатър Семерджиев споделил, че е употребявал от време на време амфетамин, метамфетамин и други вещества, както и че може би е взел метамфетамин от пет до седем дни преди задържането му.

/бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *