С чадър на Великден

България

В часовете до обяд на Велика събота все още в някои райони на изток ще превалява дъжд. В останалата част на страната ще е слънчево с разкъсана облачност. Вятърът ще е преобладаващо южен с умерени пориви, най-осезаеми около обяд и в ранния следобед. Призори термометрите ще се движат между 5 градуса на запад до 14-15 на изток. Следобед ще е пролетно топло с температури от 17 до 22-23 градуса.

През нощта облачността ще се увеличи и ще остане значителна с краткотрайни разкъсвания на Великден. Още преди обяд ще започнат валежи в източната половина на страната, а по-късно и в западните райони. Очаква се и гръмотевична активност. Температурите и сутринта, и следобед ще са с 1-2 градуса по-ниски спрямо съботните.

В Светлата седмица след Великден Балканите ще попаднат в плен на обширен средиземноморски циклон. Предстои период с преобладаващо облачно време, напоителни валежи, тук-там гръмотевични бури с локално интензивни валежи и риск от градушка. Към края на седмицата сумарно в отделни точки в страната ще паднат 50-60 литра вода на квадратен метър. Повишената влага е предпоставка за свлачища и срутища в планинските и предпланинските райони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *