Полиция и пожарна пазят около храмовете тази вечер

ТОП НОВИНИ

От ОДМВР-Благоевград и РДПБЗН-Благоевград са предприети необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред, сигурността и безопасността на гражданите по време на предстоящите празници и поредицата от почивни дни.

В празничните дни се създават условия за понижена бдителност у хората, от което се възползват недобронамерени лица за извършване на джебчийски кражби и други криминални деяния. При носенето на ценни вещи и пари, които биха могли да бъдат обект на посегателство е необходимо да се проявява бдителност и внимание. Не трябва да се оставят незаключени и без надзор за продължителен период от време и жилищата. От полицейските служители ще има засилен контрол, целящ недопускане на инциденти, свързани с нарушаване на обществения ред на местата и в обектите, където ще има съсредоточаване на множество хора. Ако станете жертва на престъпление, уведомете незабавно полицията чрез тел.112. Ще се следи за стриктното спазване на изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия при транспортирането, законната употреба и съхранението им. Проверки ще се осъществяват и за разпространение и продажба на акцизни стоки без бандерол и заплатен акциз. Ще се реализират и съвместни проверки със служители от Българската агенция по безопасност на храните по отношение на качеството и произхода на храните от животински произход.

Тъй като по традиция на предстоящите празници на трапезата присъства агнешкото месо, препоръчваме на стопаните да бъдат предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни. Често пъти крадците представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които по-късно обират. Не оставяйте непознати лица сами в имота под никакъв предлог. Имайте предвид, че молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните, са най-честите способи, които крадците използват, за да отклонят вниманието ви и да останат сами в помещението, в което държите парите си.

От ОДМВР-Благоевград е създадена организация за полицейска охрана на храмовете по време на църковните служби, свързани с християнския празник Великден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *