ЦИК не прие искането на Лена Бориславова да не е депутат, тя трябва да положи клетва

България ПОЛИТИКА

ЦИК отказа да заличи Лена Бориславова като избрана за депутат в 49-ото Народно събрание, каквото заявление тя депозира пред ЦИК по рано днес.

Заявлението остана за сведение, а членовете на Комисията спориха дали да върнат на Бориславова мотивирано писмо с отказ, като обяснят, че нямат такова правомощие, след като списъка с избраните за депутати е обнародван в Държавен вестник.

Това предложение, направено от заместник председателя на ЦИК Цветозар Томов, не събра необходимото мнозинство. Така заявлението остана за сведение, а Лена Бориславова е депутат. Утре тя трябва да положи клетва, след което може да поиска да бъде освободена от Народното събрание със заявление до председателя на новият парламент . 

Подаденото от Лена Бориславова заявление, с което тя се отказва да е депутат  от групата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 49-ото Народно събрание, не е включено в дневният ред на днешното заседание на Централната избирателна комисия.

В извънреден брой на Държавен вестник от вчера беше обнародвано решението на ЦИК с поименния състав на новоизбрания парламент. 

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *