СЛЕД 2 ДНИ ИЗДИРВАНЕ: Животновъдът Б. Реджов открит мъртъв в дере недалеч от дома му в с. Обел

ТОП НОВИНИ

Мъртъв в дере в махала Златковци на благоевградското село Обел бе откит вчера 69-годишният Бойко Костадинов Реджов., съобщава struma.bg

Доброволци два дни го издирваха, след като племенникът му, пътният полицай Илиян Карадачки, сигнализирал, че няма връзка с вуйчо си и не може да го открие.

„Обади ми се в петък следобед и ми каза, че последно са се чули в неделя, в деня на изборите. Оплакал се, че напоследък му прилошавало“ , разказа кметският наместник на с. Обел Кирил Ивановски и допълни, че в понеделник или вторник през деня го видял да преминава покрай блатото.

„Последно е забелязан във вторник“, каза племенникът му Ил. Карадачки, на когото по обясними причини не му се говореше. След като няколко дни не могъл да се свърже с вуйчо си по телефона и го потърсили в дома му, но установили, че ключът е на вратата, а телефонът – на прозореца. 

69-годишният Б. Реджов не е семеен, от години се занимава с животновъдство и отглежда крави, чийто брой според регистъра в момента е 112.

Кметът Ивановски още в петък следобед пуснал с групата до колегите си апел за помощ да се включат в издирване на изчезналия мъж. Отзовали се наместниците на Габрово и Дебочица Нина Николова, на Зелен дол Александър Мановски, на Селище Георги Анастасов, Станислав Илиев от ОП „Озеленяване“. В акцията в събота се включили 10-ина доброволци, а вчера групата набъбнала на 50-60 души, в това число хора от селата Габрово и Логодаж, приятели на изчезналия, служители в „Гранична полиция“, авджии от местната ловна дружинка…

В събота издирването продължило от сутринта докъм 17 часа, а вчера акцията бе прекратена към 10.30 часа, когато бившият кмет на с. Обел Спас Лазаров информирал наследника си Ивановски, че трупът на 69-годишния кравар е открит в дере недалеч от къщата му. Животните не били наблизо, една част от стадото е намерено при реката, в района на с. Лешко, другата е била в района на махала Бойчовци към с. Логодаж.

Племеникът Илиян Карадачки

Предположенията за трагичния инцидент са за здравословен проблем, но причината за смъртта ще се установи от съдебен лекар. Тялото на Б. Реджов бе откарано вчера в ранния следобед в моргата за аутопсия.

/struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *