Кампания за кръводаряване под наслов „Запалете свещичка, дарете кръв!“

България

В деня на големия християнски празник Цветница се провежда кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под наслов „Запалете свещичка, дарете кръв! Спасете живот сега!“.

В София временните пунктове за кръводаряване ще бъдат около някои от църковните храмове от 9 до 13 часа.  Кръвните центрове в цялата страна също се включват в кампанията и ще бъдат на разположение на всички желаещи да дарят кръв.

В цялата страна има недостиг на кръв, каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст но Надежда Тодоровска. Само в София ежедневно са необходими близо 100 литра кръв за кръвопреливане и е важно да има в наличност:

“ В София това може да се случи на няколко места. Това е при храм „Света Неделя“ в Богословския факултет, при храм „Свети Седмочисленици“ в 6-о основно училище „Граф Игнатиев“, при храм „Покров Богородичен“ в енорийския център и при храм „Рождество Христово“, ж.к. Младост 3, в енорийския център „Рождество Христово от 9 до 13:00 часа. 450 милилитра кръв, които за 3-4 седмици се възстановяват напълно от организма на човека, който е дарил кръв“.

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *