Александър Чеферин преизбран за президент на УЕФА

СПОРТ

Александър Чеферин бе преизбран за президент на УЕФА на 47-ия конгрес на УЕФА в Лисабон, Португалия. 55-годишният словенски адвокат е начело на УЕФА от 2016 година. Той ще остане на поста в Европейската футболна централа поне в следващите четири години. Чеферин бе единствен кандидат за поста.

Преди гласуването Чеферин нападна проекта за Суперлигата в изказване от трибуната. 

„Казват, че искат да спасят футбола, но истината е, че основателите на Суперлигата са вълкът, готов да изяде бабата. За щастие никой не умря от това. Тяхното поведение е проява на егоизъм, алчност, която е над солидарността. Срамна лъжа. Наследници, вместо строители. Те се борят за финансова печалба, а не за трофеи.

Футболът е спорт за хората. Футболната приватизация е мит и трябва да се промени. Шампионатите са крайъгълният камък на нашия проект. Имаме подкрепата на ECA и благодарим на Насър Ал-Хелаифи.

Ако пропастта между богати и бедни продължи да се разширява във футбола и в обществото, моделът може да не е жизнеспособен. Трябва да се направи нещо и за средната класа. За целта увеличихме броя на състезанията, например създадохме Лигата на конференциите“, каза той.

/bnr, сн: бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *