ВОТЪТ В ЧУЖБИНА: Как гласуваха българите зад граница

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА

Вече са обработени 98.91% от протоколите

Вече са обработени 98.91% от протоколите от вота в чужбина. Данните сочат, че най-много гласове зад граница е получила партията ДПС – 36.40% Втора е коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България” с 26.96 на сто. Трети се нареждат „Възраждане” с 16.52%.

Четвърти са ГЕРБ-СДС с 8.37%. ИТН се нареждат на пето място с 5.19%, а БСП са шести с 2.09%. Много от гласоподавателите са избрали опцията „Не подкрепям никого”.

Франция

Коалицията ПП-ДБ е категоричният избор на българите, живеещи във френската държава. Второто място е за „Възраждане”, а третото за ГЕРБ-СДС. Четвъртото място се разделя между ИТН и БСП.

Германия

Големият победител и в германската държава е ПП-ДБ. На второ място се нарежда „Възраждане”. По данни на ЦИК в Германия са гласували бизо 17 500 души. Германската страна е заявила, че, ако до края на годината отново имаме избори, няма да даде съгласие за отваряне на допълнителни секции извън дипломатическите ни мисии.  

Турция

В Чорлу ентусиазмът за гласуване беше голям още от рано сутринта. А желаещите се редяха на опашки до обяд. Някои обаче чакаха реда си, без да знаят за какво точно влизат в секциите.

„Откъде да знам за какво гласувам. За министър ли, за председател ли. Май избираме президент”, каза един от избирателите в града.  

 Други споделяха избора си без притеснения. Имаха и изисквания към новите управляващи.

„Бъдещият парламент трябва да направи само хубави неща”, каза една от гласуващите.

В най-голямата секция в Чорлу хартиената бюлетина остави машините на втори план. А равносметката в една от секциите в последните минути на изборния ден показва, че от едва 30 процента от над 700-те гласували са избрали машините./нова те, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *