Задържаните моряци в Констанца са разпитани, засега срещу тях няма повдигнати обвинения

БАЛАКАНИТЕ България

Задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца, моряците нямат право да ги напускат. Разследва се нерегламентиран улов на акули.

В 10:30 часа тази сутрин с тримата капитани са разговаряли от българското посолство в Букурещ, съобщи посланик Радко Влайков. Това, което той знае от тримата капитани е, че моряците са добре, отношението на властите към тях също е добро. На борда има храна и вода.

Това, че всички са били разпитани потвърди и Емил Милев – председател на сдружението „Черноморски изгрев“. Трите риболовни кораба от Варна, Бургас и Балчик са част от това сдружение. Разпитите са продължили до 5:00 часа тази сутрин. От сдружението са категорични, че не може да става дума за незаконен улов, съобщи БНТ.

Засега към българските моряци няма повдигнати обвинения, каза още посланик Влайков. Той очаква някаква промяна в ситуацията до края на деня. Ако това се случи, тя ще бъде обявена на сайта на МВнР. Ако се наложи, консул от Букурещ също има готовност да пътува до Констанца./trud bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *