Напрежение в Народното събрание, искри прехвърчаха и в управляващата коалиция (ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

След един час спорове депутатите преминаха и към първата си задача – да изслушат вицепремиера Асен Василев

Спорове, скандали и разпит на министри белязаха заседанеито на парламента в петък. Повече от час депутатите не успяха да започнат с изслушването на вицепремиера Асен Василев по темата за Плана за възстановяване.

Имаше поредна атака на опозицията към управляващите – с обвинение, че министри не отговарят на депутатски въпроси.

„Рашков не отговаря на ДПС, Събев – на мен, Иван Иванов – на Александър Дунчев”, алармира от трибуната на Народното събрание депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Николина Ангелкова.

В атаката се включи и депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев, който преди дни обвини земеделския министър от БСП в това, че пази „мафията“ в сектора на горите с назначения и уволнения.

„Да ги дадем тези прословути имена за кадровите смени в земеделието”, призова народният представител и искрите в коалицията пак се разпалиха.

„Има хора, професионалисти от ГЕРБ, които са уволнени. Няма да казвам имена, защото вчера споменах едно име, свързано с ГЕРБ и веднага е уволнено”, каза Дунчев.

Отговорът от БСП не закъсня. „Чуваме за това колко добре е управлявал ГЕРБ 12 години. Защо като ви харесва толкова ГЕРБ, искахте промяната? Получете си ГЕРБ”, каза Георги Свиленски.

Съпартиецът му Филип Попов размаха снимка и заяви: „Ето го Георги Тончев – представител на горите в Сливен на митинг на ГЕРБ. Това ли е промяната, г-н Дунчев? Благодарим за тази промяна, но нещо друго имахме предвид, когато съставяхме коалицията”.

„Дали са политически червени, сини, жълти – нас не ни интересува. Искам от вашия министър отговори”, категоричен беше Александър Дунчев.

След един час спорове депутатите преминаха и към първата си задача – да изслушат вицепремиера Асен Василев за това до къде е стигнал Планът за възстановяване и устойчивост.

По-късно гласуваха и предложение за отпадане на зеления сертификат за достъп до сградите на Народното събрание. Той дойде от „Възраждане“ и беше прието със 157 гласа „за“, 3 – „против“ и един „въздържал се“. Депутатите приеха и редакционното предложение на Ива Митева от ИТН това да се случи от 14 март./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *