В Благоевград се проведе регионален кръг на националното състезание „Най-добър млад строител“

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Благоевград и ПГСАГ са домакин на кръг от националното състезание „Най-добър млад строител“. Кметът Илко Стоянов поздрави участниците

Кметът Илко Стоянов приветства участниците в регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад строител“, който се провежда в Благоевград.
В надпреварата умения и майсторство показват ученици от гимназиите по строителство и архитектура в Благоевград, Пазарджик, Перник, Пловдив и София.
„Нашата държава има нужда от хора като вас, хора, които градят. Пожелавам Ви да бъдете успешни и здрави. Вярвам, че сте способни да допринесете родина ни да се превърне в по-красиво и по-добро място за живеене“, каза по време на откриването кметът Стоянов.

Организатори на събитието са Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“, Министерство на образованието и науката, РУО – Благоевград, Камара на строителите в България, Камара на инженерите по геодезия, областно представителство – Благоевград.
Отборите се състезават в общо четири дисциплини, а именно: мазилки шпакловки и бояджийски работи, облицовки и настилки, зидария и сухо строителство.
Инициатива бе открита от Марияна Митова, директор на ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград.
„За нас е огромна чест да бъдем домакини на регионалния кръг от националното състезание. Благодаря на всички партньори и в частност на кмета на Благоевград, който ни подкрепя във всяко едно начинание“, каза по време на приветствието си Марияна Митова.

Присъстваха още Ивайло Златанов, началник на РУО – Благоевград, Симона Митова, директор „Образование“ към Община Благоевград и инж. Любомир Треновски, директор на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ към общинска администрация.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *