Българи крадат варели с олио посред бял ден в Англия

ТОП НОВИНИ

Българска банда е пропътувала над 100 мили, за да се опита да открадне варели с олио за готвене от супермаркет посред бял ден в Англия, съобщи в. „Дейли мейл“.

Нашенците били спрени от смел служител на магазина, който ги хванал в капан, след като затворил вратите на разпределителните пунктове. 

Откраднаха 100 бутилки олио от къща в Кюстендилско

Борис Огнянов, 37 г., Ян Георгиев, 43 г., и Николай Йорданов, 44 г., се опитали да извършват крупната кражба на олиото за готвене, след като резките скокове на цените го превърнаха в търсена стока за черния пазар, където според полицията то се рециклира и преработва, а и също може да се използва за производство на биогориво.

Триото пътувало чак от Ууд Грийн в северен Лондон до Норич за опита за кражба в супермаркет. Българите били глобени с по 525 паунда от магистратския съд на Норич, Норфолк, след като се признали за виновни за опит за кражба през октомври миналата година.

Съдът установил, че на триото са били платени по 180 паунда, за да свият варелите, които са предназначени да бъдат събрани от компания за рециклиране, пише „24 часа“.

Според Би Би Си кражбата на готварско олио струва на Министерството на финансите на Великобритания средно £25 милиона годишно като „загубени мита“./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *