Първо място за камерна група – ФГ “ВЕСЕЛИНА” на XV издание на Националния фолклорен конкурс за изпълнители на народна музика „Дунавски славеи“

КУЛТУРА и ТРАДИЦИИ

Прекрасно представяне на ФГ “ ВЕСЕЛИНА „!!!


На 11 и 12 март (събота и неделя) в Доходното здание в Русе се проведе XV издание на Националния фолклорен конкурс за изпълнители на народна музика – певци и инструменталисти „Дунавски славеи“.


ПЪРВО МЯСТО за камерна група – ФГ ВЕСЕЛИНА – СПАСИМИРА ИВАНОВА, ИВАН ХАМБАРДЖИЙСКИ, ВАСИЛ ГЕРОВ, ИВАН СТОЯНОВ и АЛЕКСАНДЪР САРАНДЕВ.


Сред индивидуалните изпълнители от III възрастова група (VIII–XII клас), стимулиран с годишна стипендия е ИВАН СТОЯНОВ – награден с второ място. В тази възрастова група ВАСИЛ ГЕРОВ е носител на ДИПЛОМ ПООЩРЕНИЕ.

Децата от II възрастова група (V-VII клас), класирани на I, II и III място, съгласно програмата могат да кандидатстват пред Министерството на културата за получаване на целева финансова помощ за посещаване на майсторски клас.КЛАСИРАНА на трето място е нашата представителка ДЕАНА СОЛАЧКА. Изпълнението на МАРИЯ ГАЗИЕВА в тази група, журито оцени с ПООЩРЕНИЕ.


Най- малките представители се явиха на конкурса с народно пеене и с тамбура. ЛЪЧЕЗАР ГАЗИЕВ, ЛЕАНА ЦУРИ и НИКОЛ БОЙЧЕВА впечатлиха журито и заслужено получиха ДИПЛОМ ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ за изпълненията им с народно пеене.
НИКОЛ БОЙЧЕВА грабна ДИПЛОМ ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ и с изпълнението си на тамбура,а ЛЕАНА ЦУРИ И ЛЪЧЕЗАР ГАЗИЕВ направиха своя дебют с тамбурата. ДИПЛОМ ЗА МНОГО ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ получи ЛЕАНА, а ЛЪЧЕЗАР ГАЗИЕВ беше най- малкият изпълнител на тамбура и показа своя талант и упоритост.


Честити награди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *