Проверка установи: Пълен хаос в Първи ТЕЛК в Благоевград, оглавяван доскоро от д-р Ел. Дюлгерова! Над 1000 забавени решения, болни хора, оставени без пари, стотици жалби

ТОП НОВИНИ

Пращат лекари от болницата да помагат в комисията, за да се помогне по -бързо на чакащите пациенти  

Пълен хаос завариха проверяващи в Първи ТЕЛК, доскоро оглавявана от освободената от шефския пост д-р Елена Дюлгерова. Договорът на Дюлгерова бе прекратен от болничния директор д-р Огнян Митев, след серия жалби за просрочени и неиздадени решения, довели до сериозни проблеми и загуба на пари на сериозно болни хора, нуждаещи се от освидетелстване.

„Около 1000 са забавените решения, коментира хаосът д-р Митев, който е категоричен, че освобождаването на Дюлгерова е било наложително, предвид непрекъснатите оплаквания, че не идва на работа, че бави решенията на пациентите.

“ Стотици жалби от пациенти ни заливаха в последната година, д-р Дюлгерова е пенсионер, но дадох шанс да продължи да работи, но нещата излязоха извън контрол и в момента се чудим как да оправим батака в Първи ТЕЛК, обясни болничният шеф.

За да спаси положението и да помогне на пациентите да получат по бързо телк решенията си д-р Митев е разпоредил някои лекари да помагат в комисията, така че по-бързо да се излезе от ситуацията, в която болните хора са сериозно пострадали, а някои от тях и загубили пари. Забавени са решения от преди 2 години. “ Пуснахме заявление в здравното министерство да ни разрешат да обединим първи и втори ТЕЛК, за да няма такива неразбории повече, чакаме решение, каза още пред Struma.com д-р  Митев. 

В момента д-р Дюлгерова е в продължителен болничен, тя не е разписала заповедта за освобождаването си от поста, но това не означава, че има шанс да се върне на работа, тъй като заповедта и е връчена в присъствие на свидетели, коментираха  от МБАЛ Благоевград.

Припомняме, че името на Дюлгерова нашумя скандално след като беше установено, че е живяла „нелегално“ в дома за възрастни хора в кв. Струмско, споделяйки една стая с майка си, която е била настанена там. Баша и също бил в дома и когато починал Дюлгерова заела леглото му. Заради това ръководни кадри от дома бяха санкционирани. Заради просрочени решения Дюлгерова имаше и наказание от РЗИ./struma.com, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *