ТРИНАДЕСЕТ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ НА ГРАН ПРИ МАРБЕЯ

СПОРТ

ТРИНАДЕСЕТ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ НА ГРАН ПРИ МАРБЕЯ
(обобщение на надпреварата в Марбея Гран При Мабрея 2023/ Международен турнир „GAO FEI“ 2023

Тринадесет медала от които 5 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха българските гимнастички при участието си на Гран При Марбея.

Ансамбълът на България за жени спечели три златни медала на турнира по художествена гимнастика Гран При в Марбея , общо 13 отличия завоюваха българките в надпреварата.
В първото си официално състезание за сезона Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова взеха титлите в многобоя и на финалите на пет обръча и на три ленти и две топки.
Отборът, воден от Весела Димитрова и Михаела Маевска, получи за изпълнението си на обръчи оценка от 35.250 точки, а на ленти и топки – 29.700.


На второ място и на двата финала е Украйна съответно с 33.050 и 28.500, а бронзовите медали са за Португалия с 23.850 и с 25.300 точки.
Стилияна Николова доба ви към среброто в многобоя златни отличия на финалите на топка и на бухалки и се нареди трета на обръч и на лента. Тя получи оценки от 35.000 точки на бухалки, 35.700 на топка, 32.900 на обръч и 32.250 на лента.
Ева Брезалиева, която стана трета в многобоя, днес взе сребро на обръч с 34.300 точки и сребро на топка с 33.600 точки.

На лента тя е пета с 31.900, а на бухалки допусна грешки и е осма на финала с 29.350 точки.
На обръч шампионка стана Виктория Оноприенко (Украйна) с 34.450 точки, на топка трета е Полина Березина (Испания) с 32.100, на бухалки втора и трета са съответно Полина Городнича (Украйна) с 31.800 и Кармел Калемаа (Канада) с 31.550, а на лента златото взе София Рафаели (Италия) с 33.050 точки, а среброто Алба Баутиста (Испания) с 32.400.

Така равносметката на България от турнира е 13 отличия – 5 златни, 4 сребърни и четири бронзови. По-рано днес при девойките Магдалена Вълкова спечели сребърен медал на финала на топка, а Дара Малинова взе бронз на обръч на международния турнир „Андалусия къп“ .

Поздравления към целия щаб, който стои зад този успех в лицето на старши-треньора на отбора Весела Димитрова и нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, балетния педагог доц. д-р Елица Луканова, хореографа на отбора Елица Павликенова, кинезитерапевт Георги Ряхов, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не последно място президента на БФХГ Илиана Раева!

Поздравления към целия екип, който стои зад успеха на национален отбор жени индивидуално в лицето на главния мениджър на отбора и личен треньор на Ева Брезалиева Бранимира Маркова, Валентина Иванова – личен треньор на Стилияна Николова, личния треньор на Татяна Воложанина – Силвия Стойнева, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на отбора Маргарита Будинова, кинезитерапевт Ясон Петусис, психолог проф. Татяна Янчева.

Поздравления към целия щаб на национален отбор девойки (индивидуално) в лицето на старши-треньора на отбора Райна Тошева и нейния помощник Ася Иванова, балетния педагог Георги Аспарухов, хореографа на тима Светлин Димитров, кинезитерапевт Ивайло Андонов!

Разбира се – поздравления за съдийките ни на турнира Филипа Филипова и Християна Тодорова!

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА БЪЛГАРИЯ!


/БФХГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *