Търговците на главната улица в Сандански вчера не отвориха магазините си в протест срещу масовите проверки на Икономическа полиция

РЕГИОН САНДАНСКИ

Съседът по магазин Вангел Емилов каза: „Аз отворих магазина, не продавам маркови стоки. Но тези проверки ни идват в повече. Преди бе Ковид криза, наложиха ни мерки, затваряхме-отваряхме, сега започна войната в Украйна, горивата скочиха и ако трябва да пътувам до София, за да зареждам с нова колекция, цената от 25 лева на тениска ще скочи на 35-40 лева, а при тази цена не знам дали ще имам продажби”, каза В. Емилов. И допълни, че проверки е имало в края на годината, когато хората пазаруват за Коледа и Нова година.

Сега пък са през месец март, когато търговците трябва да правим ново зареждане. Тези масови проверки, предизвикани от притежателите на марките, отказаха от работа десетки колеги търговци. Останахме на главната улица 15-20 търговци, сега и нас искат да ни откажат. Местните хора ни познават, и ние тях, правим намаление на всеки местен жител. Работим на минимална печалба.


В края на годината колега загуби стока за над 25 000 лв., това означава, че е работил на загуба цяла година. Не знам дали ще съумее да си възстанови загубите. Разбрах, че делото е влязло в съда”, заключи В. Емилов. През вчерашния ден имаше и мераклии да пазаруват в затворените магазини и останаха изненадани от заключените врати. 


Десетки магазини на търговската ул. „Македония” не отвориха вчера заради масовите проверки./struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *