Володимир Зеленски: Владимир Путин ще бъде убит от приближените си

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

„Руският президент Владимир Путин ще бъде убит от приближените си“, това прогнозира държавният глава на Украйна Володимир Зеленски в документалния филм „Година“ на журналиста Дмитро Комаров, посветен на годишнината от руското нахлуване в Украйна.

„С оглед на факта, че Русия бива подлагана на все по-тежки икономически санкции, режимът на Путин ще става все по-уязвим и ще провокира съперниците му да се отърват от него“, предрича Зеленски във филма на Комаров.

„Със сигурност ще се стигне до момент, в който уязвимостта на режима на Путин ще бъде усетена в Русия. И тогава хищниците ще изядат хищника. Става дума за нещо много важно и заради това те ще се нуждаят от причина, с която да оправдаят това“, каза украинският президент.

„Най-близките хора до Путин ще си намерят причина да ликвидират убиеца. Ще стане ли това? Да. Кога? Не знам“, добави Зеленски в документалния филм.

Журналист: Около Путин кръжат „ястреби”, които може да го отстранят

Изказването на презцуента на Украйна стана водеща тема в британските издания  „Индипендънт“ и „Дейли телеграф“.

„Достъпът до кръга от приближени на Путин е запазен за малцина съветници, които в продължение на десетилетия са му били лоялни“, отбеляза „Дейли телеграф“.

„Наблюдават се обаче разногласия между руската армия и частната военна компания „Вагнер“, които се обвиняват взаимно за провалите на бойното поле и се съревновават помежду си, когато става дума за това да си приписват заслуги за успехи“, изтъкна британското издание.

„Анализатори обаче казват, че хардлайнерите от обкръжението на Путин едва ли ще предприемат действия срещу него, тъй като те дължат на президента позициите си“, написа в. „Индипендънт“, цитиран от БТА.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *