ВМРО няма да регистрира листи, започва кампания „Не подкрепям никого“

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ПОЛИТИКА

ВМРО няма да регистрира листи и ще участва в изборите за НС с активна кампания „Не подкрепям никого“. Това решение взе Изпълнителният комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, която беше приета на последното заседание на ръководния орган на партията.

„Ние от ВМРО заявихме и отговорно започнахме разговори за изграждането на нов дясно-консервативен проект, който да постави в основите си християнските ценности, моралните устои на българина, както и национално отговорни политики. Последните две години доказаха, че България има нужда от това. С тази цел ВМРО се обърна към ИТН, „Български възход“ и други политически субекти, с които можехме да намерим общо разбиране по въпросите на съгласието и политическия диалог, промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, Македонския въпрос и др.

За съжаление вътрешнополитически и външни фактори осуетиха опита за формиране на българска национална сила, която реално да представлява обикновените български граждани в парламента. Надделя и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии, в която ние не желаем да участваме“, се посочва в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията.

Започваме активна кампания „Не подкрепям никого“, за да покажем, че хората, които не искат да живеят в този надут от чужди посолства балон, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал. Това са хора, които имат какво кажат и техният глас има значение не по-малко от купения цигански, корпоративния или турски вот, заявяват от ВМРО.

Прилагаме пълния текст на декларацията:

Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори.

Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт.

Две години – тържество на политическия егоизъм.

В същото време България е обект на тотален външен натиск и опити за намеса във вътрешните дела. Европа ни натисна за Македония. Зад океана ни принудиха да купуваме нови самолети и да допуснем бойни части на наша територия. Русия ни размахва пръст и подкрепя партия в нашия парламент. Турция организира избори и праща в Народното събрание колкото си иска депутати от ДПС. Дори нашата югозападна съседка претендира за „македонско малцинство“, а по улиците на старата българска столица Охрид бият българи.

И всичко това става, когато скъпотията и спекулата растат. Цената на сиренето, кашкавала и млякото стигна до небесата.

Нагли трафиканти мачкат полицейски коли и убиват полицаи, а когато са заловени, се разминават с условни присъди.

Българската енергетика и въгледобивът се залагат на карта в изпълнение на зелени утопии.

Но най-страшното е, че войната идва към нас. Между мира и войната ВМРО избира мира, с гаранции за териториалната цялост на Украйна, в нейните международно признати граници от 1991 година, потвърдени от Будапещенския меморандум от 5 декември 1994 г., по който гаранти са САЩ, РФ и Великобритания, но и при зачитане на правата на малцинствата там, преди всичко – на българските.

Днес България се нуждае от силно национално обединение. Унгарският модел на силна и суверенна европейска държава е възможен и в България.

Вместо това ни се предлагат избори без избор. И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство – тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!

Затова ВМРО апелира към всички патриоти да изразят своя протест чрез активно гласуване с „Не подкрепям никого“. Ние не участваме в състезанието по политически егоизъм и борбата за субсидии, защото на България е нужна:

–      Единна национална политика по Македонския въпрос, отстоявана от всички политически сили и провеждана от всички правителства;

–      Антимонополно законодателство и борба със спекулата и скъпотията;

–      Край на войната в Европа;

–      Деполитизацията на темите с миграцията и сигурността;

–      Смяна на правилата, смяна на системата. Конституционни промени, защото днес гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДБ, гласуваш за БСП – получаваш пак ДБ.

Веднага след предс рочните избори ВМРО ще започне работа по създаването на широко национално обединение на политически сили, обществени организации, интелектуалци и граждани. Ще продължим да работим за това с всички сили и след поредните избори, които няма да променят нищо – в парламента ще бъдат същите „играчи“, водени от тяснопартийния си интерес, а българите ще продължават да живеят все по-зле.

В единението е силата!

/труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *