Кметът на Гоце Делчев: Трагедията със загиналото момче е голяма, такива инциденти не сме имали от години

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ РЕГИОН

Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов определи случая със загиналото 23-годишно момче, при подготовката на Сирнишкия огън като „голяма трагедия“, каквато в града по Сирни Заговезни, не се е случвала от години. Пред репортер на „Фокус“ той апелира към всички, които днес ще спазят традицията да бъдат внимателни и стриктно да спазват издадената от него заповед за Сирни Заговезни.

„Призовавам да се спазват мерките за безопасност. Издадена е заповед, която трябва да се спазва от всички, на всички места, на които ще се палят огньове. Дадени са всички указания. Има отговорници, които трябва да си влезнат в ролята и максимално да приложат мерките за безопасност. Не трябва да се слагат гуми, да са далеч от самия огън“, каза още Владимир Москов.

Кметът на Община Гоце Делчев уточни, че съвместните препоръки, които са дали с пожарната е Сирнишките огньове да се палят далеч от кабели и електрически стълбове, от запалими места.

„Ако има силен вятър Сирниците не трябва да се палят. Трябва да се обърне специално внимание на децата – да не се хвърлят пиратки и други взривни материали. Отдавна не сме имали инциденти. Това, което се случи е голяма трагедия. Младо, хубаво момче си отиде. Лоша работа“, допълни той.

Владимир Москов посочи, че за Община Гоце Делчев Сирни Заговезни е голям празник, който се прави още от древни времена. Никога не е прекъсван, с изключения на периода, в който имаше ограничения заради COVID – 19./focus-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *