Борисов ще води две листи на ГЕРБ

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ПОЛИТИКА

Листите на ГЕРБ са готови и подписани. Нямаме проблем с тях. В неделя ще бъдат регистрирани окончателно, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, без да даде подробности.

Както винаги Борисов ще води в два региона в “лидерския” столичен 25-ти МИР и в Пловдив. Тази година той обеща да седне и на депутатската банка, нещо, което отказваше в последните четири парламента, пише epicenter.bg.

„Този път ще стана депутат, щом толкова ме искат. Ще стана, за да не могат да ни надиграят, както миналия път“, зарече се Борисов в тв ефира. Досегашният председател на парламентарната група Десислава Атанасова също ще води в два района – в Русе и Разград.

Зам.-председателите на партията Даниел Митов и Томислав Дончев отново ще теглят листите във Варна и Габрово. Тома Биков ще е в 24-и МИР София. Отново депутат се очаква да бъде Вежди Рашидов. По всяка вероятност той ще поведе листата на Пловдив-област, където ще замести младата и напориста Десислава Трифонова.

Цвета Караянчева традиционно ще поведе битката за родното Кърджали, въпреки че миналата година не успя да вземе мандат.

ГЕРБ запазва министрите си за водачи:

Костадин Ангелов във Велико Търново,
Николай Нанков в Ловеч,
Деница Сачева в Добрич,

Десислава Танева в Сливен,
Росен Желязков в Благоевград,
Петя Аврамова във Враца,

Христо Терзийски в Кюстендил,
Екатерина Захариева в Пазарджик,
Делян Добрев в Хасково,

Теменужка Петкова в Търговище,
Красимир Вълчев в Шумен и
Младен Маринов – Софийска област.

Вероятно с парламента ще се прости Кирил Ананиев, чието водаческо място в Перник се заема от лидера на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

Първи в Бургас вероятно пак ще е Жечо Станков, изключително активен по енергийните теми, а в Русе – Росица Кирова, която преди 2 години Слави прогони от ИТН, защото се качи в джипката на Борисов. Той пък я взе в ГЕРБ и два пъти я излъчиха за зам.-шеф на парламента. Водачът на коалиционния партньор СДС – Румен Христов, се очаква да запази първа позиция в софийския 23-и МИР.

Според Борисов,ГЕРБ води с 10 процента. „Ние ще сме победители, защото се вижда какво сме построили“, категоричен е бившият премиер.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *