42 ранени в Сирия и 8 в Турция след земетресенията в Хатай днес

ТОП НОВИНИ

Най-малко 42 души са били ранени в новите земетресения, разтърсили по-рано днес Турция и усетени силно и в Сирия, съобщи БТА.

Всичко по темата: Земетресението в Турция и Сирия 502

Трусовете са предизвикали паника и хора са скачали от прозорците, балконите и покривите на къщите си в райони под бунтовнически контрол в Северозападна Сирия.

Има пострадали и от паднали керемиди и тухли в Калкин, Харем, Идлиб, Кирбет ал Джул, в селски райони край Алепо, казва сирийският Център за наблюдение на човешките права.

Ново мощно земетресение удари Турция, усетено е в Сирия и Кипър

Пострадали има и в Хама, в Централна Сирия, а трусовете бяха усетени дори и в района на Дамаск, където хора са излезли по улиците на столицата.

Трусовете бяха усетени и в Ливан, и Египет.

Същевременно кметът на Хатай Лютфю Шаваш съобщи, че осем души са били ранени там от двата труса, станали днес. Новината потвърди и турският вицепрезидент Фуат Октай.

 А според турската телевизия „Си Ен Ен тюрк“ една жена дори е загинала в град Самандаг, в провинция Хатай. Четирима души пък са били затрупани там.

Досега са усетени 20 вторични труса след двата силни труса с магнитуд 6,4 и 5,8.

Междувременно над 16 800 сирийски бежанци в Турция, изгубили домовете си в катастрофалните трусове от 6 февруари, получиха разрешение да се върнат временно в Сирия.

Трусовете от 6 февруари отнеха живота на над 47 000 души в Турция и в Сирия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *