Тримата арестувани българи в РСМ са били бити

България

Задържаните трима души на граничният пункт с Република Северна Македония (РСМ) „Деве баир“ вчера са си извадили медицински свидетелства, защото спрямо тях е оказано физическо насилие, каза за БТА адвокат Владимир Миланов от Кюстендил. Той и представители на местната структура на „Възраждане“ са отишли вчера до Крива Паланка, Р. Северна Македония, за да платят наложените им от съда глоби.

Всичко по темата: Отношенията България – РС Македония 872

Тримата са осъдени на парични глоби от по 300 евро и са с временна забрана да влизат в страната. Платената в съда в Крива паланка сума е общо 1700 евро, заедно с разноските, каза Миланов. Той посочи, че парите са били осигурени от председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Миланов допълни, че не е имало никаква информация за задържаните и затова са отишли до РСМ, за да проверят на място какво се е случило. Тримата осъдени българи пък са обяснили, че са били бити в помещение на граничния пункт и са били държани 6 часа с белезници.

Арестуваха българи в РСМ

Не зная дали ще си завеждат дела, коментира Миланов пред БТА. Самият той, който е председател на дружеството „Св.св. Кирил и Методий“ в Кюстендил, беше задържан и съден във Владичин хан, Република Сърбия, след като се опита да се включи в отбелязването на Деня на Западните покрайнини в Босилеград през миналата година. Събитието се организира от Културно-информационния център на българите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *