Десетки българи не са допуснати да влязат в РСМ от граничните власти в страната

ТОП НОВИНИ

десетки българи допуснати влязат рсм граничните власти страната

Десетки българи не са допуснати да влязат в Република Северна Македония от граничните власти в страната. Това потвърдиха за БНТ от фондация „Македония“, чиито членове също са сред хората, които са получили забрана за влизане в Северна Македония. 

Мъжете показаха документи издадени им от властите в Северна Македония в които пише, че са заплаха за националната сигурност на страната. Те не са получили повече обяснения за отказа да бъдат допуснати. 

„Това е една брутална провокация от Скопие. Нашата цел поради която искахме да отидем там най-вече беше да се направи културно, съвместно честване заедно с македонците, македонските българи, да направим едно мирно честване на годишнината от рождението на Гоце Делчев. Провокации нямаше никакви от наша страна“, каза Никола Арнаудов от фондация „Македония“. 

„Чакахме търпеливо на границата, започнаха да претърсват колите една по една, търсеха внимателно, след което започнаха избирателно да допускат хора. На някои от хората, включително и на мен бяха издадени документи че сме заплаха за националната сигурност. Аз скоро не съм бил в Северна Македония и не виждам каква е причината да ми издадат такъв документ“, допълни още Арнаудов. 

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *