Гълъб Донев: Ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата си

България ПОЛИТИКА

Новото служебно правителство, начело с Гълъб Донев, официално встъпи в длъжност.

„Да си министър втори мандат има едно сериозно предимство“, каза новият стар служебен премиер при представянето на кабинета от президента Румен Радев.

„Вече знаеш какво предстои и си готов за втория сезон на политическия сървайвър. Имаме опита на първия мандат, знаем какво следва, още повече, че атаката на някои от нас дори не изчака предизвестения край на 48 НС“, каза Гълъб Донев и обеща:

„Ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата, за която сме избрани и назначени от президента на Република България. Ще запазим спокойствието и разумния диалог в обществените отношения. Наш приоритет в следващите два месеца ще бъде организацията и подготовката на честни, демократични и свободни избори и този път ЦИК може да разчита на съдействие и подкрепа от страна на правителството за справяне с трудностите, които се очертават в резултат на промените в Изборния кодекс, гласувани от мнозинството от народните представители в 48 НС. Както миналата година, така и сега няма да участваме в предизборната кампания. Това не е нашата сцена. Ще подминаваме дребните политически провокации, но ще бъдем безкомпромисни с лъжите. Няма да участваме в издълбаването на нови разделителни линии. Ще продължим усилията си за възстановяване на доверието на българските граждани в държавата“, обеща Донев.

Вчера президентът Румен Радев подписа указите за разпускането на 3 февруари 2023 г. на 48-ото Народно събрание и насрочването на парламентарни избори за 2 април 2023 година. С друг свой указ държавният глава назначава служебно правителство от 3 февруари 2023 година. Единственото ново лице в новия кабинет е министърът на културата Найден Тодоров, който заменя на поста Велислав Минеков./труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *