Румен Радев: Основна задача на правителството е подготвяне на честни и прозрачни избори

България ПОЛИТИКА

 Държавният глава Румен Радев представи задачите и приоритетите на служебното правителство на официална церемония в Гербовата зала на президентството.

Президентът насрочи изборите и обяви новия служебен кабинет (ОБЗОР)

Новият кабинет е като стария, но с eдна смяна

„Основна задача на правителството е подготвяне на честни и прозрачни избори и тя се усложнява на фона на новите промени в  Изборния закон. Но аз вярвам, че вие ще направите всичко необходимо, така че гласът на българските граждани да не бъде изкривен“, каза президентът. 

„Основните приоритети във вашата по-нататъшна дейност трябва да бъдат насочени за гарантиране на покупателната способност на българските граждани и борба с обедняването, подкрепа на най-уязвимите, ограничаване на монополите и спекулата, подобряване на основите за икономическо развитие, подкрепа на родните производители и привличане на чуждестранни инвестиции, допълни Радев.

Сигурността и укрепването на държавата също остават постоянен ангажимент на служебния кабинет на Гълъб Донев.

„Очаквам работата по проектите за модернизация, която бе изоставена от години, да продължи да се развива. Очаквам още по-голямото укрепване на охраната на границата взаимодействие с ЕК, борба с престъпността, финансовите престъпления, беззаконието по пътищата и наркоразпространението. Очаквам да продължите усилията си за укрепване на държавността, правосъдната реформа, борбата с корупцията въпреки абдикацията на парламента и нежеланието да вземе необходимите решения“, държавният глава. 

Румен Радев очаква проектът за изграждане на Национална детска болница и подготовката на проекта за спешна медицинска помощ по въздуха да продължат да се развиват. 

Държавният глава направи равносметка на работата на служебните министри през последните шест месеца. 

„Точно преди шест месеца поехте отговорност за управление на страната в труден момент.  Въпреки ограничените инструменти на една изпълнителна власт без парламентарна подкрепа, вие успяхте да спрете свободното падане на държавата, да парирате насадените кризи, да проведете честни избори  ида откриете нови възможности за възходящо развитие на страната“, каза Радев. 

/бтв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *