(НА ЖИВО) Новият служебен кабинет встъпва в длъжност

ТОП НОВИНИ

Новото служебно правителство, начело с Гълъб Донев, официално встъпва длъжност от днес. Президентът Румен Радев ще представи задачите и приоритетите пред кабинета „Донев 2“.

Вчера президентът Румен Радев подписа указите за разпускането на 3 февруари 2023 г. на 48-ото Народно събрание и насрочването на парламентарни избори за 2 април 2023 година. С друг свой указ държавният глава назначава служебно правителство от 3 февруари 2023 година. Единственото ново лице в новия кабинет е министърът на културата Найден Тодоров, който заменя на поста Велислав Минеков.

Първото заседание на новото служебно правителство е насрочено още този следобед. Кабинетът ще разгледа и приеме план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април.

ЦИК вече одобри проект за разходите за вота. Ясна е и хронограмата до изборите.

На 1 март в ЦИК ще се изтегли жребият с поредните номера, под които регистрираните формации ще фигурират в бюлетината. Откриването на предизборната кампания е в 00 ч. на 03 март, а краят и е в 24.00 ч. на 31 март.

Вече е ясно как ще бъдат разпределени 240 -те депутатски места по райони. На базата на последното преброяване и заради обезлюдяването на едни райони за сметка на други ЦИК изчисли, че 4 района получават допълнителни представители, за сметка на други 6, които губят депутати./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *