Майка и син, свидетели на зрелищния арест: Правеха най-различни маневри, за да избягат

ТОП НОВИНИ

Шофьор без книжка премина на няколко кръстовища на червено, не спря на стоп палка и удари няколко автомобила посред бял ден в София.

Видеа обиколиха социалните мрежи и породиха дискусия за това спазени ли са всички правила при задържането на мъжа, който е с множество провинения.

Задържаният се казва Димитър. Той е на 33 години и е известен с прякора Амебата. Бил е с отнета книжка и не е имал право да шофира.

Ексклузивни кадри на bTV: Гонка и зрелищен арест в София

Задържаният 33-годишен мъж е без книжка и е криминално проявен

„Докато бях в магазина, чух чупене и удари. Обърнах се и видях, че една кола удря с предницата си нашата кола в задната кола. Това беше моят фокус, изскочих навън, за да видя какво се случва, защото синът ми стоеше в колата. Помислих първоначално, че това е скандал на пътя, първоначално дори не видях полицаите. Но след това вече видях всички органи на реда, които бяха наобиколили автомобила и викаха да бъде отворен. Чудех се дали не трябва да се изтеглим, но после се сетих за щетите и че трябва да останем на място. Влязох в нашата кола и в този момент видях полицаите, които насочват оръжие. Мислех си как трябва да се махнем с колата, за да може да освободим периметъра и полицаите да си свършат работата“. Това разказа пред bTV Ая, която се прибира със сина си от ски и става свидетел на случката.

Двама пострадали полицаи след гонка в София (СНИМКИ)

Задържан е 33-годишен мъж, който отказал да бъде тестван за наркотици

В този момент влиза друг автомобил по еднопосочната улица, който препречва пътя на колата нарушител. Така тя попада в капан и не може да избяга.

„През цялото време нарушителите правеха маневри в опити да избягат. Синът ми каза, че момичето дори му е правило знаци да премести колата. През това време обаче патрулките са наобиколили. Опитващите да избягат направиха маневра и назад, и се блъснаха в патрулка“, разказа още Ая.

„Мъжът и жената се барикадираха и нямаха никакво намерение да излизат. И двамата бяха в много неадекватно състояние. Струва ми се, че въобще не осъзнаваха какво са направили, искаха просто да се спасят“, обясни свидетелката на случилото се.

Вижте как вадят от колата шофьора, барикадирал се след гонка с патрулка (ВИДЕО)

33-годишният мъж е отказал тест за накротици

Полицаите чупят прозореца, за да изведат шофьора и спътницата му.

„Колата преминава на червен светофар, при което едва не застрашава живота на двама пешеходци, Полицаите последват автомобила и опитват да го спрат, той влиза в преките и започва преследване. Движи се по улица „Чудомир“ в насрещното и реализира ПТП с два автомобила на граждани“, коментира пред bTV Стефан Дойчев, началник на Второ районно управление в София.

„След удара опитва да маневрира назад и да избяга, тогава се удря в нашия автомобил. Шофьорът и спътничката му се заключват в колата, опитват се да си разменят местата. Не искат да отварят вратата. Мъжът не е употребявал алкохол, но е отказал категорично да бъде тестван за наркотици. Очаква се днес да му бъдат взети кръвни проби в лечебно заведение. И мъжът и жената са криминално проявени. При него има доста нарушения – за наркотици, грабеж, неподчинение през септември“, каза още той.

 “През последните месец вече има доста случаи на водачи, които отказват да бъдат тествани за наркотици. Трябва да има промяна в Наказателния кодекс и те да бъдат съдени по бързата процедура и да имат не само административно, но и друго наказание“, коментира пред bTV Теню Тенев, бивш директор на КАТ-София.

 “Излизах с кола, исках да се включа в движението. Дори не можах да реагирам, той прехвърча, прелетя буквално покрай мен, докато го гони полицейска кола. Беше късмет, че се разминахме на една боя. Колата му беше сива, а всичко е сиво и не можах да го видя. Гонеха се бързо, със сигурност с над 80 км/ч“, коментира Данаил, свидетел на гонката.

„Полицаите се опитаха да отворят колата. Мъжът и жената стояха вътре, полицаите ги предупредиха и извадиха пистолетите като предупреждение, защото бягащите се бяха заключили отвътре. След това момчетата прибраха оръжията си, изкараха ги без оръжие, без нищо. Те не бяха неадекватни“, разказа друг очевидец на случилото се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *