Кандидат-студентите и техните родители могат да се докоснат до живота зад вратите на АУБ на 11 февруари

ТОП НОВИНИ

Американският университет в България (АУБ) ще проведе своя първи за годината Ден на отворените врати (Open House) на 11 февруари, събота.

За да се включат в обиколката на кампуса и срещите с преподаватели, студенти и възпитаници на университета, единственото, което трябва да направят кандидат-студентите, е да се регистрират на https://bit.ly/3HF60tW.  

Духът и животът в кампуса на университета ще се разкрият пред всички посетители, които ще имат възможността да се докоснат до най-голямата англоезична библиотека на Балканите, модерните класни стаи, уютните стаи в общежитията „Скаптопара“ и всички удобства, които предлага Студентският център „Америка за България“.

Кандидат-студентите ще могат да научат и повече за учебния процес в АУБ като посетят панорамата на специалностите, където ще имат възможността да се запознаят със световнопризнатите преподаватели в университета и студенти от различни специалности.

Целта на панорамата е да помогне на бъдещите студенти да изберат най-подходящата за тях специалност.

Горещо препоръчвам посещението на кампуса, защото това е изживяване, което не се забравя и често се оказва от ключово значение при взимане на финално решение на къде да продължат младите хора след последния училищен звънец,“ посочва Костадин Шопов, зам.-директор на отдел „Прием на студенти“.

Традиционно, в деня на отворените врати на висшето училище, кандидат-студентите и техните родители могат да се запознаят отблизо с образователната система „Liberal arts” и академичните програми на АУБ, а екипът на университета е на разположение да преведе желаещите през всяка стъпка от процеса на кандидатстване и да отговори на въпроси, свързани с различните възможности за финансова подкрепа, която АУБ предоставя. 

Кандидат-студентите ще могат не само да се срещнат със своите бъдещи колеги, но и да се докоснат отблизо до невероятните неща, които студентите правят в своето ежедневие – хакатони, спортни състезания, радио предавания, мюзикъли, комедии, конференции и много други.

В Деня на отворените врати е предвидена и специална сесия за родителите, по време на която екипът на АУБ ще отговори на всичките им въпроси. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *