Общински съвет – Банско от днес е с нов председател

БАНСКО РЕГИОН

На първото си редовно заседание за тази година Общински съвет – Банско избра нов председател, съобщиха от община Банско на официалната си фейсбук страница. С 9 гласа „за“, нула „против“ и 8 негласували за нов председател на местния парламент е избран Георги Икономов. 

Георги Икономов беше кмет на община Банско в периода от 2011 до 2019 г., а с днешното решение на общинските съветници заменя досегашния председател на общинския съвет Костадин Загорчин. 

От община Банско съобщават, че по днешния дневен ред общинските съветници са приели отчет за дейността на местния парламент и неговите комисии, както и отчет на градоначалника Иван Кадев за изпълнение на решенията на съвета за последното полугодие.

На днешната сесия е приета Програма за опазване на околната среда в Община Банско за периода 2021 – 2028 г., а програмата цели да формира правилно екологично поведение на гражданите и стопанските субекти, да осигури разумен баланс между административните и пазарноориентираните икономически регулатори. Съветниците са приели и общината да кандидатства по проект „Красива България“ с проектно предложение за подобряване на енергийната ефективност, ремонт на покрив и осигуряване на достъпна среда в здравната служба в Добринище. Одобрено е и кандидатстване с проектно предложение, което включва демонтаж на съществуващи осветители и изграждане на ново LED улично осветление и система за мониторинг, съобщават още от пресцентъра на общината. /бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *