Радев обяви: Изборите ще са на 2 април

ТОП НОВИНИ

Изборите ще са на 2 април. Това заяви президентът Румен Радев пред медии.

Той ще разпусне Народното събрание на 3 февруари.

„Надявам се оставащото време да бъде използвано от народните представители в 48-то НС и те да докажат, че борбата с корупцията, ПВУ, европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания“, заяви той.

Той не може да каже дали ще има промени в състава на служебния кабинет, но обяви, че ще говори с всеки от сегашните министри.

„Сега разбирате защо толкова много се борех правата на македонските българи да се защитят в конституцията на тази страна и това да е задължително условие за започване на преговорите. РСМ още не е отворила вратата за стаята за тези преговори. Очаквам институциите на РС да докажат не само, че не са част от антибългарската кампания – това не е достатъчно. Крайно време е да докажат, че се борят активно. Ще бъдат активирани всички европейски механизми, за да се сложи край на тази антибългарска истерия и омраза“, каза още държавният глава.

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат на държавния глава.

По-късно през деня Радев се срещна с представители на Централната избирателна комисия, които дадоха разяснения за това кога е най-добре да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори. Те дебатираха обезпечаването на изборния процес с хартиени бюлетини и машини, както и с експерти.

Президентът разговаря с ръководството на ЦИК, стана ясно кога ще са изборите

Датата 2 април е напълно възможна за организирането на избори, категорична бе председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Датата 26 март практически е с много голям риск да няма необходимата хартия./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *