Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от „Кукерски игри в Пиринско 2022“ (СНИМКИ)

РЕГИОН СИМИТЛИ

За пореден път община Симитли доказа, че именно при нас е ДРЕВНАТА ЗЕМЯ НА КУКЕРИТЕ и че когато сме обединени, сме силни!

Внушителна група от над 200 участника, сред които красиви бабугери, атрактивни старци, млади хора, облечени в носии и други персонажи – кой от кой по-интересен, направи впечатляващо представяне в рамките на Благоевградския фестивал „Кукерски игри в Пиринско 2022“.

Групата ни показа пред публиката и журито обичая „Сватба“, като за представянето си бе наградена с купа и грамота за придържане към традициите! За най – малките ни кукерчата имаше специални медали „Млад кукер“. Наградите на община Симитли бяха връчени и приети от председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и Емил Заеков – Бомбата от село Полена.

Лошото време, дъждът и снегът, не изплашиха нашите ревностни пазители на традицията от всички възрасти и населени места в община Симитли, които дойдоха в Благоевград, за да покажат, че са уникални, красиви и най – вече атрактивни и че Сурва е в сърцето на всички хора от нашата община, предавайки се от поколение на поколение – от дядо, на баща, на майка, а те на своите деца…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *