ИТН внесе подписка за референдум за президентска република

България ПОЛИТИКА

„Има такъв народ“ започва подписка за свикване на национален референдум. Въпросът в него е „Подкрепяте ли провеждане на избори за Велико НС, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република?“. 

Днес представители на Инициативния комитет, начело на който е лидерът на партията Слави Трифонов, внесоха уведомление в деловодството на НС. Ивайло Вълчев отрече, че със събирането на подписи дават старт на предизборната си кампания: 

„Мислим, че сега е точният момент. Отне ни време да формулираме въпроса такъв, какъвто трябва да бъде, за да може да сме сигурни, че отговаря на Конституцията, на законовите норми, да не може да бъде атакуван. Започва от утре събирането на подписи. Опитваме се да привлечем всички мислещи хора, независимо дали са „за“, или „против“ президентска република“.

Станислав Балабанов допълни каква е целта на референдума: 

„Защото парламентарната република вече е изчерпана и трябва да вървим към промяна на системата“.

До края на седмицата ИТН ще дадат пресконференция, в която участие ще вземе и председателят на партията Слави Трифонов. От формацията разполагат с 3 месеца, за да съберат необходимите подписи./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *