Евродепутатът Андрей Новаков заклейми побоя над секретаря на българския културен клуб в Охрид (ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Европейският парламент трябва да се занимае с поредния инцидент в Северна Македония срещу България, категоричен е евродепутатът Андрей Новаков, който коментира пред журналисти в Благоевград нападението над секретаря на българския културен клуб в Охрид. 22-годишното момче е било жестоко пребито вчера, а причината най – вероятно е неговата национална идентичност.

По думите на Новаков прекалено често зачестиха инцидентите с българската общност в Северна Македония, което не говори добре за държава, която иска да стане част от Европейския съюз.

„Всички, които по един или по друг начин посягат на някого заради неговата национална идентичност, особено когато говорим за България, трябва да си понесат последствията“, каза още той.

Поводът за пресконференцията е посещението на португалския евродепутат Лидия Перейра, която е в Благоевград именно по покана на Андрей Новаков. Тя сподели, че за първи път е в България и е останала много впечатлена от проектите, които се разработват в Благоевград. Перейра сподели, че е имала възможността да разговаря с кмета на общината Илко Стоянов, който я е запознал с бъдещите планове за развитието на Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *