Нинова: БСП започва разговори с всички партии, ще поканим лидерите на среща

България ПОЛИТИКА

С 94 гласа  „за“ Пленумът на БСП  подкрепи намерението на Корнелия Нинова да организира лидерска среща с всички парламентарни партии, за да решат какво ще правят с третия мандат. Няма фиксирана дата за тези срещи, като е възможно те да са и в двустранен формат.

Обединителните линии са  съдебната реформа, приемане на бюджета, Планът за възстановяване и устойчивост и присъединяване към Шенген. Нинова обяви, че е важен председателският разговор. Име на премиер и срок на работа на правителството не са обсъждани. 

„БСП започва разговори с всички партии в опит да съставят редовно правителство. Ще поканим лидерите на среща. Първо ще ги попитаме има ли воля за съставяне на правителство или само се демонстрира такава“, заяви Корнелия Нинова.

Нямаме фиксирана дата за лидерски срещи. Не можем да кажем в кой ден ще върнем мандата, но няма да злоупотребяваме с времето, допълни тя.

Нинова посочи, че е чула председатели на други партии да заявяват, че биха се явили на разговори в двустранен формат. Тепърва ще се уточнява дали срещата ще бъде двустранна или обща, каза тя.

„Ще търсим обединяващото, а не разделящото“.

„Никога с ГЕРБ“ – ние сме удържали на това, което казваме. За мандат на ГЕРБ ще важи. Оставете ни да разговаряме, следващите седмици ще разберете. Колективният орган на партията е казал „разговаряйте с всички“, коментира Нинова.

Лидерът на БСП отново подчерта, че оръжие за Украйна не е изнасяно. 

Изнасяме над 10 години оръжие за над 60 държави, какво правят те с това оръжие, ние не можем да контролираме, каза още лидерът на левицата и добави „който казва обратното, да го направи с документи.

По думите ѝ тези твърдения са абсолютно целенасочени и манипулативни, като ги определи за политически.

България директно за Украйна не е изнасяла оръжие, който твърди обратното – лъже. Изнасяли сме оръжие за над 60 други държави, ако те са го препродавали за Украйна, това е на тяхна отговорност, добави Нинова. /бнр, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *