Разменените бебета вече са при биологичните си родители

ТОП НОВИНИ

Бебетата, които бяха разменени при раждането в столичната болница „Шейново“, вече са при биологичните си родители. Това потвърди министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

„Днес се е случила размяната, буквално преди час, в кантората на колегата са разменени двете бебенца. Всички в болницата си отдъхнаха, след като разбраха, че размяната се е осъществила“, заяви пред БНТ Вили Костадинова, адвокат на болница „Шейново“.

По думите ѝ тази случка е травмираща не само за двете семейства, но и за целия персонал на болницата.

„Към настоящия момент съдебни претенции няма. Миналата седмица проведохме среща с адвокатите на двете семейства, на които беше обсъждана възможност за изплащане на обезщетение, неформално има заявена претенция от тях“, допълни Вили Костадинова.

Тя поясни, че има предложение семействата да входират официално предложенията си в болница „Шейново“, за да може да бъдат обсъдени.

4 месеца след размяната на бебета: Наказания, затягане на контрола и още проверки (видео)

„Важно е да се знае, че принципал на болница „Шейново“ е Столична община и е в тяхна компетентност да вземе решение дали да бъде сключено споразумение – съдебно или извънсъдебно“, каза още Вили Костадинова.

Двете бебета са родени на 13 септември, а за случая се разбра на 21 декември. Проведоха се редица проверки, като до момента са наложени наказания на трима души./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *