След ареста на Дейвид Бодил: ГЕРБ иска изслушване на ръководствата на МВР и ДАНС

ТОП НОВИНИ

Скандали в парламента по темата за националната сигурност, след като ГЕРБ поиска изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев и на председателя на ДАНС Пламен Тончев за заловения Дейвид Бодил. Младият мъж беше арестуван от спецполицаи вчера в никополското село Любеново. Той е издирван с червена бюлетина от Интепрол, а британските власти го разследват за тероризъм.

В дома на заловения британец са открити схеми как се прави бомба и как се взривява

От ГЕРБ искат подробности и за информацията, че Албена Симеонова от ПГ на „Демократична България“ е била в контакт с него.

„Нека Албена Симеонова да излезе и обясни, Христо Иванов да обясни, генерал Атанасов, какво се с случило с нея. Ако искате, представители на българските служби да дойдат и да кажат какво се е случило с Албена Симеонова. Някой да каже дали тя се нуждае от защита от НСО или от разпит“, заяви Георг Георгиев от ПГ на ГЕРБ-СДС.

От „Демократична България“ заявиха, че ще подкрепят предложението за изслушванията, за да не се правят интерпретации по адрес на Симеонова.

„Ние от ДБ ще подкрепим предложението да се изслушат вътрешният министър и председателят на ДАНС, защото се правят интерпретации – да се унижава един почтен човек, каквато е г-жа Симеонова. Никога не съм целувал ръка на Бойко Борисов и няма да я целуна“, посочи Атанас Атанасов от ПГ на „Демократична България“.

Британецът Дейвид Бодил беше задържан от спецполицаи вчера в никополското село Любеново, където баба му и дядо му притежават къща.

Албена Симеонова също има имот в селото. Пред БНТ вчера тя коментира, че няма нищо общо със задържания и не е предполагала, че той се издирва от Интерпол.

Албена Симеонова: Издирваният от Интерпол британец няма нищо общо с мен

В „Денят започва“ вътрешният министър Иван Демерджиев коментира, че арестът е реализация на ДАНС. Той увери, че всички процедури по казуса ще бъдат спазени стриктно и прогнозира, че вероятно Бодил ще бъде екстрадиран в родината му./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *